Wonderkamers “Makers”

Onderstaand filmpje is te zien in de Wonderkamer “MAKERS!”

 

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

tel. 31 (0)70 338 11 11

www.gemeentemuseum.nl

Dit is een mooi uitje voor gezinnen of grootouders met kleinkinderen vanaf 8-9 jaar en een verlengde leeromgeving voor scholen.
Bezoekers maken hier op een verrassende, speelse en interactieve wijze kennis met beeldende kunst, kunstnijverheid, architectuur en mode. Dankzij de meest moderne tentoonstellingstechnieken komt kunst tot leven door middel van een game waarin je als bezoeker de hoofdrol speelt.

(Fotografie Wonderkamers: Monique van den Akker)

Bezoekers gaan in tweetallen op pad met een tablet in de hand. In dertien spectaculair vormgegeven ruimtes komen heel verschillende thema’s aan bod. Er ontvouwt zich een wondere wereld waarin bijvoorbeeld in een mooie outfit op de catwalk kan worden geparadeerd en waar, onder aanmoediging van niemand minder dan Mondriaan zelf, op het ritme van de Boogie Woogie kan worden gedanst.
Met de punten die je op je tablet verdient kun je de mooiste kunstwerken uitkiezen en je eigen museumzaal inrichten. Kunstexpert, curator, gamer, onderzoeker, architect, danser, fotomodel: in Wonderkamers ben je het allemaal.