Informatie & Contact

workshops edelsmeden panorama

In het multiculturele hart van Den Haag bevindt zich het atelier van sieraadontwerpster Poelie Jansen. Poelie studeerde aan de vakschool in Schoonhoven en voltooide in 1994 de opleiding goud- en zilversmeden. Sindsdien werkt zij als zelfstandig sieraadontwerpster, werkt zij in opdracht en geeft ze cursussen en workshops edelsmeden.

Haar werk is te zien in galerieën en op exposities.

poelie jansen

Poelie houdt van reizen en andere culturen. Tijdens haar opleiding heeft ze onder andere stage gelopen in Indonesië. Daar heeft zij zich toegelegd op de ambachtelijke kant van het vak en haar nog meer verdiept in het verfijnen van een sieraad. Deze verfijningen en haar oog voor details zijn kenmerkend voor haar manier van werken en zijn steeds terug te vinden in haar sieraden.   Gedurende haar carrière heeft zij verschillende series ontwikkeld, waarvoor zij voortdurend inspiratie haalt uit het leven. Emoties, gedachten, ervaringen, herinneringen, wensen en dromen vormen daarbij de uitgangspunten. Ook edelstenen, de natuur en andere culturen zijn belangrijke inspiratiebronnen om tot een ontwerp te komen. Het reizen biedt haar de mogelijkheid kennis te maken met diverse culturen en natuurlijke aspecten. In bijna elke collectie zijn deze reiservaringen en uitgangspunten verwerkt.

Poelie begint meestal met een ruwe schets. Als zij de schets gaat uitwerken achter haar werkbank, ontstaat tijdens het vervaardigen nog meer vormentaal dan oorspronkelijk geschetst. Het experimenteren met deze spontane vormentaal vindt zij belangrijk om een bepaalde sfeer van het ontwerp te bereiken. Een ring is voor haar “…nooit alleen maar rond, er moet altijd wat bij…”. De sfeer die ze voor ogen heeft bereikt ze enerzijds door een eigen vormentaal, waarbij verfijnde details kenmerkend zijn en anderzijds door haar materiaalkeuze: goud, rood goud, (gezwart) zilver, geoxideerd koper in combinatie met edelstenen en/of parels.

Heeft u belangstelling voor het werk van Poelie, dan kunt u contact met haar opnemen. Naar wens en in overleg kan een sieraad worden ontworpen en gemaakt.

Op de website zijn geen prijzen vermeld, maar vanaf € 35,- kunt u al een sieraad van Poelie in uw bezit krijgen. De prijs is afhankelijk van de materialen, de edelstenen en de tijd die er is ingestopt om het sieraad te vervaardigen. Mocht u informatie willen over de prijzen van de sieraden die gefotografeerd zijn, dan kunt u bellen met 06 208 337 88, of een e-mail sturen naar Poelie Jansen.

Neem contact op met Poelie

Contact
Voornaam
Achternaam

of stuur Poelie direct een e-mail:

Neem contact op

poelie jansen contact

mob: 06 208 337 88

KvK 27361249 ‘s-Gravenhage